Kan alternative behandlingsmetoder hjelpe mot fravær i arbeidslivet?

Kan alternative behandlingsmetoder hjelpe mot fravær i arbeidslivet?

Lenge har det vært snakk om alternative behandlingsmetoder, og hva dette innebærer. Kort sagt så vil det si at man utøver forskjellige metoder som ikke er helt som de vanlige, medisinske. I alle fall ikke direkte. Metoder som dette kan være alt ifra akupunktur og akupressur, til bindevevsmassasje og fjernhealing.

Hvordan kan alternative behandlingsmetoder hjelpe?

Inne på helseverden.no kan vi lese mer om hvordan behandlere hjelper sine pasienter med forskjellige metoder på behandling. La oss ta utgangspunkt i akupunktur. I en video på samme nettside, forklarer en stemme over en illustrasjon, hvordan nålene i akupunkturen hjelper med å forebygge floker og stopp i muskler og ledd.

Det forklares med en metafor:
Kroppen er som en by, med masse trafikk. Når trafikken får som den skal, så er det ikke noe problem. Plutselig så kan det være en bil som får motorstopp, og det ender med at den blokkerer veien for de andre i «trafikken». For at trafikken skal kunne komme seg videre, må blokkeringen bort, og hjelp kommer. I kroppens tilfelle vil muskler og ledd bli bedre, og smerter kan forebygges ved hjelp av denne metoden.

I flere bransjer i arbeidslivet, også i bygg -og anlegg – vil slike behandlingsmetoder kunne hjelpe forebygge smerter og skader som bygges opp ved bruk og slitasje på kroppen. Om man sitter på kontor, kan man kjenne at det kan komme smerter om man sitter lenge. Det samme i transoport og logistikk, og vi kunne nevnt mange bransjer når det kommer til dette.

 

Ytterligere kilder: 
https://helseverden.no

Comments are closed.